UŞAK / MERKEZ - Malkoçoğlu Ortaokulu

Kas

Cumhuriyet Bayramımızın 100. yılını Malkoçoğlu İlkokulu ile birlikte coşkulu bir şekilde kutladık. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı bünyesinde 14-16 Şubat tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan "Türkçe Öğretiminde İyi Uygulamalar Konferansı" nda okulumuzu ve ilimizi İngilizce öğretmeni Dr. Halil Ziya ÖZCAN temsil edecektir. Okulumuz öğretmenleri Uzm. Yaşar Ceren SAĞCAN ve Kadir KACAR ile birlikte planladıkları ve uyguladıkları sözcük öğretimine yönelik araştırmayı öğretmenimiz konferansta sözlü bildiri olarak sunacaktır. Öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Haz

The More Motivation The Less Dropout in Schools isimli Erasmus projemizin final toplantısını 22-25 Haziran 2021 tarihleri arasında sanal ortamda okulumuzun ev sahipliğinde gerçekleştirdik.

May

Okulumuz öğrencilerinin, Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım derslerindeki çalışmalarından online sergi oluşturulmuştur. Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Aşağıdaki linki tıklayarak sergimize ulaşabilirsiniz.

Nis

Türkçe Öğretmenimiz Pelin ÖZDEMİR tarafından yürütülen Dijital Çağın Bilinçli Medya Okuryazarları eTwinning projesi kapsamında okulumuz eSafety Label etiketi aldı.

Nis

Okulumuz Öğrencisi Uşak Karate Özlem Spor Kulübü Sporcusu Rafet Ege İnan Yalova İlinde Yapılan Türkiye Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu Olmuştur.    Aynı zamanda kulübü Uşak Karate Özlem spor kulübü 81 ilin 477 Kulübün Katıldığı Türkiye Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu Olmuştur .    Öğrencimizi ve Kulübünü Tebrik ederiz .

Nis

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında okulumuz; Azerbaycan, İtalya, Romanya Sırbistan ve Ukrayna'nın da ortağı olduğu "Dijital Çağın Bilinçli Medya Okuryazarları" adlı eTwinning projesinde yer alıyor. Medya kullanımının her geçen gün arttığı günümüzde insanların medyaya yaklaşımlarının daha bilinçli ve eleştirel olması medyadan gelecek olumsuzluklarla başa çıkmaları konusunda yardımcı olacaktır. Bilinçlenmemiş bireyler dezenformasyonla yanlış yönlendirilmektedir.  Dezenformasyon yanlış bilgi verme, kasten yanlış haber verme anlamına gelmektedir. Öğrencilerimizfarklı kültürlerle tanışıp uzaktan eğitim ile işbirliği sayesinde teknolojinin yararları ve zararlarıyla ilgili etkinlikler yapıyorlar.Web2 araçlarını kullanmayı öğrenerek interneti doğru kullanmayı medyadan gelen bilgileri bilinçli bir şekilde yorumlamayı öğreniyorlar..) Okulumuz 7/B öğrencilerinden Emre Demir'in hazırladığı logo anket yarışmasında 1. Gelmiş ve projenin logosu olarak seçilmiştir.

Projemiz aralık ayında başlayıp nisan ayında sona erecektir.

May