UŞAK / MERKEZ - Malkoçoğlu Ortaokulu

eTwinning Projesi (Türk Dünyasının Ortak Destanı: Köroğlu)

TÜRK DÜNYASININ ORTAK DESTANI: KÖROĞLU E TWINNING PROJESİ

İNGİLİZCE ÖĞRETMENİMİZ HALİL ZİYA ÖZCAN  TARAFINDAN 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA YÜRÜTÜLEN E TWINNING PROJESİ.

Projemizde Uşak merkezden 3 okul, Hatay ili Samandağ ilçesinden 1 okul ve Kırşehir merkezden 1 okul olmak üzere toplamda 5 ortak bulunmaktadır. Okulumuzda projemize 5. Sınıftan 8. Sınıfa kadar farklı sınıf düzeylerinde öğrencilerimiz katılmaktadır. Projemizin adı "Türk Dünyasının Ortak Destanı: Köroğlu"dır. Projemiz Eylül 2020 itibarıyla çalışmalarına başlamış ve Mart 2021 itibarıyla sona ermiştir. Projemizin, tüm Türk yurtlarında ve kültür coğrafyasında bilinen ve farklı farklı versiyonları olan Köroğlu Destanı'nın ortaokul öğrencileri ve ailelerinin nezdinde farkındalığının arttırılmasınıamaçlamaktadır. Projemiz 4 temel etkinlik üzerinden yürütülmüştür. Bu temel etkinlikler sırasıyla resim, müzik, sinema-belgesel ve e-hikâye oluşturma etkinlikleridir. Bu ana etkinliklerin dışında öğrencilerimiz ile twinspace üzerinden bir bilgi yarışması etkinliği düzenlenmiştir. Bunun yanında ortak okullarımızdaki öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile 2 adet "Köroğlu Çalıştayı" düzenlenmiştir. Bu çalıştaylardan ilki Uşak Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Öğrt. Üyesi Erhan SOLMAZ hocanın katılımı ile gerçekleştirilmiştir. İkinci çalıştay ise Uşak Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Zekerya BATUR hocanın katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Bu çalıştaylara öğrenci ve öğretmenlerimiz etkin bir şekilde katılım göstermiştir. Proje sürecinde öğrencilerimiz birçok web 2.0 araçlarından faydalanarak bilgi teknolojilerini de aktif bir şekilde kullanmıştır. Ayrıca, öğrencilerimiz projemizde yer alan farklı okullardan arkadaş edinerek yeni dostluklar kurmuşlardır.

Yayın: 01.04.2021 - Güncelleme: 19.11.2023 23:31 - Görüntülenme: 220